Beregdédai  Falusi Zöld Turizmus
Jöjjön és látogasson el hozzánk!

MENÜ

 

Körutazás

KÁRPÁTALJA

Töltse a ’48-as szabadságharc emlékünnepét Kárpátalján a négy szabadnap alatt.

 

A Kárpát medence azon szegletébe indulunk, ahol a magyar

történelem elkezdődött. E tájnak a nevet Ung, Ugocsa, Bereg, Máramaros megyék adták. Anonymus szerint itt volt a Kárpátok hágóin érkező magyarok első pihenő helye. Ez a gyönyörű táj adja a Feszty körkép földrajzi hátterét.

 

 Ellátás: félpanzió.

Elhelyezés: magánházaknál a falusi turizmus keretein belül.

 

 

2013. március 14 - 17.  (4 nap/3 éj):

 

 

Töltse a ’48-as szabadságharc emlékünnepét Kárpátalján

 

 

Szállás: Beregdédán a Beregsurányi határátkelőtől 7 km-re, vendégszerető magyar családoknál.

Utazás: csoportos autóbusszal, vagy személygépkocsival.

Szállás: 3 éj falusi turizmusban (2-3 ágyas szobák, vizesblokk használattal)

Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és vacsora, igazi házi ízek)

Búcsúest: Zenés búcsúestet, italfogyasztással, Bio termékek bemutatása és vásárlása.

 

Részletes program:

 

1. nap  – kb. 420 km

Budapes – Beregsurány/Asztély (határátkelés), érkezés Beregszászra kb. 13:00.

A Beregsurányi határátlépésnél segítség nyújtás az okmányok mihamarabbi kezelésében és ügy intézésében, hogy a vendégek a lehető legkevesebb időt töltsék el várakozással a határátlépésnél.  Utána Elsőként a Beregvidéki Helytörténeti Múzeumot látogatjuk meg (belépő). Ezt követően Beregszász belvárosában teszünk egy sétát, ahol megtekintjük a város jellegzetes épületeit, templomait, szobrait (koszorúzási lehetőség a Petőfi szobornál), a Kárpátaljai Magyar Főiskolát. Beregszász után Beregdédára utazunk, ahol szállásadóink várnak ránk egy kis helyi lélekmelegítővel. Szállás elfoglalása, vacsora, ismerkedés a háziakkal.

 

2. nap – kb. 250 km

Reggeli után elsőként a Munkácsi várat tekintjük meg. Zrínyi Ilona várát követően

Ungvárra, a megyeszékhelyre utazunk, ahol megtekintjük a szabadtéri Néprajzi Múzeumot, melynek épületei a soknemzetiségű Kárpátalja népi faépítészetét mutatják be. Ezt követően gyalogos sétát teszünk Ungvár, ill. Munkács belvárosában (Rákóczi ház, Munkácsi Mihály szülőháza, Régi Városháza, Római katolikus és Református templomok). Hazafelé Beregszászon vásárlási lehetőség a Bárva áruházban. Visszatérés a szállásra, vacsora.

 

3. nap – kb. 300 km

Reggeli után a Vereckei-hágóra utazunk, útközben elsőként az asztrológia

Jegyében épült Schönborn vadászkastély járjuk be. Ezt követően a Szolyvai Sirató falnál megemlékezünk az 1945 málenykij robot áldozatairól. Úti célunkat elérve a Vereckeiszoroshoz érkezünk, ahol Árpád vezetésével 895-ben a honfoglaló magyarok többsége érkezett az új haza földjére. Vissza úton egy pihentető sétát teszünk a Sipoti-vízesésnél. Visszatérés a szállásra, vacsora.

Vacsora után közös búcsúest a vendégfogadó családokkal, süteményekkel, italokkal, ahol bemutatjuk községünket,  BIO termékeink kiállítása és vására.

 

4. nap – kb. 450 km

Reggeli után a búcsú pillanatai következnek a vendégfogadó családoktól. Ezt követően megállunk Tiszaújlakon, a győztes csata helyét hirdető Turul-szobornál, majd a csetfalvai festett kazettás famennyezetű református templomot tekintjük meg.

A határ átlépéséig még lehetőség van elkölteni a megmaradt ukrán hrivnyát.

Igény szerint a programokban lehetőség van változtatásra.

12.00 óra után az Asztély-Beregsurányi határátkelőn keresztül térünk vissza Magyarországra., a  határátkelésnél ugyancsak segítünk vendégeinknek a mihamarabbi biztonságos átkelésnél.

 

Szeretettel invitálunk és várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Szükséges úti okmány: az érvényes útlevél. Vízumra nincs szükségünk!

 

Asztali nézet